МЕДИКАМЕНТОЗНО ПРЕКРАТЯВАНЕ НА БРЕМЕННОСТТА

Кога е възможен медикаментозният аборт?

Медикаментозният аборт е най-съвременният начин за прекъсване на нежелана  бременност в ранен гестационен срок. Прекъсването на бременността трябва да става с пълна сигурност, че се взема най-правилното решение, защото дори и най-малките колебания могат да доведат до тежки психологически травми за пациентката. Легалният медикаментозен аборт в България се прави амбулаторно (извън болница).

Какви са предимствата на медикаментозния аборт?

Какви са недостатъците на прекъсването на бременността с медикаментозен аборт?

Медикаментозен аборт - д-р Нейкова

Кога е възможен медикаментозният аборт?

Прекъсването на бременността е възможно до 9-та гестационна седмица.

За да бъде направен абортът, е необходимо лекар да диагностицира бременност в матката. След консултация и установяване на липса на противопоказания, лекарят назначава два вида медикаменти, които се приемат по определена от лекаря схема. След 14-21 дни се провежда контролен преглед, за да се установи прекратяването на бременността. Много важно е да се знае, че появилото се кървене не е еднозначно със станал аборт.

Кога не може да бъде направен медикаментозен аборт?

Методът е предпочитан от все повече жени в света, а вече и у нас. Най-голямото предимство  на тази съвременна методика е, че протича като спонтанен аборт, липсва хирургична травма и анестезиологичен риск. Преди да пристъпите към решението за такава процедура, задължително трябва да се консултирате с лекар. Запазете своя час за консултация и преглед в акушеро-гинекологичен кабинет “д-р Доля Нейкова” - град Шумен още сега!

Назад

Полезно